Volle Evangelie

is goed nieuws

Online Bijbel Plus Pakket

7 november 2010 Landelijke themazondag van Christen zijn op je werk

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

7 november 2010

Landelijke themazondag van Christen zijn op je werk

DRIEBERGEN/ HOUTEN - De werkgroep Christen-zijn op je werk roept 7 november uit tot landelijke themazondag  Christen- zijn op je werk. Op deze manier hoopt zij aandacht te krijgen voor de uitdagende vraag hòe je op een goede manier christen kunt zijn op je werk. Aan alle kerken en gemeenten wordt gevraagd op die zondag daarbij stil te staan.

Gelovigen zijn een groot deel van hun leven bezig met werk. Velen hebben een zekere ‘verlegenheid’ met dit thema, en leven in twee werelden: die van ‘de kerk’ en die van ‘het werk’. Zij hebben daarbij allerlei vragen m.b.t. de relatie tussen geloof en werk. Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding t.o.v. anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen, enz. En hoe kun je christen zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collega’s bidden?
Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in het leven van de gelovige werknemer en werkgever.

In de week voorafgaand aan deze themazondag is er op wo. 3 november 2010 in veel kerken dank uitgesproken naar God op de Dankdag voor gewas en arbeid. Daarom willen we juist op dìe zondag de relatie tussen geloof en werk centraal stellen.

In november zal op diverse manieren aandacht gevraagd worden voor dit thema.
Er zullen op diverse plaatsen in Nederland inspirerende, interactieve ontmoetingsavonden worden gehouden rond dit thema: in Arnhem (wo. 10 november), Rotterdam (di. 16 november), Heerlen (do. 25 november) en Enschede (di. 30 november). Voor diegenen die op zondag tijdens de diensten aandacht willen besteden aan het thema ‘Christen- zijn op je werk’ wordt er een website www.christenzijnopjewerk.nl ingericht met o.a. te gebruiken preekschetsen, toespraken en verdiepende literatuur(verwijzingen). Via deze website kan men zich ook aanmelden om mee te doen.

De werkgroep bestaat momenteel uit vertegenwoordigers van Alpha-cursus Nederland, Bedrijfsgebed, CBMC, christennetwerk|gmv, Geloven op Maandag en IMPACT Netwerk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Eddy de Pender van www.gelovenopmaandag.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maarten Pijnacker Hordijk van www.bedrijfsgebed.nl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

image